Sunday, November 8, 2009

Hmm.. Lamanya tak update blog.

Salam ...
Lama nya tak update blog nih .since puase. Lps raya dah start busy sampai tak sempat2 nak update kat sini. Anyway pada sape yg nak tgk gambar terkini saya dan family buleh add saya kat facebook . Cari nama 'Nurul Huda Muhd Sharif' atau email 'sitinurul@gmail.com'. Kat situ banyak gambar2 terkini . Pada yang takde facebook , buleh jugak tgk gambar thru these links :

http://www.facebook.com/album.php?aid=2040816&id=1368926274&l=0b60844fb8 : Album bercuti di Kelantan bulan lps.

http://www.facebook.com/album.php?aid=2036958&id=1368926274&l=e374d5f978 : Album Aidilfitri 2009

http://www.facebook.com/album.php?aid=2024166&id=1368926274&l=5077db9fb3 : Koleksi gambar2 Zuhair.

Monday, August 31, 2009

Selamat Berpuasa !!!!

Salam ,
Puasa pertama bersama Zuhair mmg best. At the same time kalut jugak lah. Sebab tibe time die nak bermanja kang, sampai takleh nak buat kerja lain dibuatnye. Kalau abah nye shift pagi buleh lah abahnye tgk2 kan zuhair sementara mama buat kerja dapur. Kalau tak , kadang2 mmg kene bawak zuhair gi dapur sekali lah. Letak die dalam carseat , bawak ke dapur. Die selagi nampak ade orang , die tak kisah sangat. Die leh main sorang2 kalau kite tak layan die. Kadang2 die ngamuk gak , bile kite kat sebelah die , tapi tak layan die. Selalunye kalau kite tgk tv ke kan .. die nih duk bersungguh2 bercerita ngan kite nih.. tapi bo layan sebab tgk tv .. kang sat lagi kang , die merengek lah .. geram org tak layan die. Solutionnye kalau cenggitu, pegang die mengadapkan tv. so nanti die pun leka lah tgk tv. Kadang2 dgn tv pun die ajak berborak jugak.. Ramah sungguh anak aku nih.
Sekang nih die dah leh sentuh bende yg die nampak. Tapi takleh nak grab lagi lah , setakat lalukan tangan sentuh bende tuh mcm muka mama ngan abah time borak ngan die, atau mainan yg kite letak depan muka die. Siket lagi nih , bile dah reti pegang , habislah mama. Kene make sure lah takde bende2 yg tak sepatutnye dekat ngan die. Ni die dah start pusing2 sambil meniarap.. siket lagi dah leh gerak ke depan ke .. habis lah mama lagi sekali. anyway tak sabar nak tengok die bertatih. mesti chomey tgk die tatih2 nak jalan.hik hik hik. Semalam pakai kan die baju baru ... baju tshirt colar ngan seluar pendek.. wah ..encem betul. Mula nak amek gambar dah ..sekali nak snap , battery habis pulak... chisss... tak dapat lah tangkap gambar anak mama pakai baju encem. kite tunggu raya nanti lah .. amek gambar banyak2.




Quality time father and son ... now you know where he get the nose from ya ... hehehe

Mama.. saya sejuk lah .... grr grrr grrr

Macam sedap je selimut nih .. nak rase lah . nyum .nyummm


Hai !!!!!


Alalala... senyum pulak ... ni yg mama geram nih.. balik nih siap lah kene gomol ..


Tengok .. saya dah terrer.. dah leh meniarap.

Wednesday, August 12, 2009

LAGI GAMBAR ZUHAIR

Salam ,
Last weekend penuh ngan kenduri. Sabtu malam ade majlis kenduri doa selamat kat rumah Cik Ewi (makcik husband) kat kampung Sijangkang. Ahad pulak balik Kg Kuantan , ade gotong royong bersih kawasan kubur. Bile time kenduri kendara nih , biase lah Zuhair mesti menjadi tumpuan punye sebab die kire nye the latest baby in the family. Belah husband die cucu lelaki pertama. Zuahir pun mmg tak banyak ragam , tenang je. Orang nak amek die ke, nak cium die ke.. die terima je. takde ngamuk2. Senang citer , mmg senang jaga die. tak banyak ragam.
Zuhair dah 3 bulan hari nih . next week baru gi check up . sekang nih die tgh belajar2 nak meniarap. dah meniarap dah .. tapi kepala tak angkat lagi ... bile dah tertiarap.. terkapai2 nak terlentang balik. hehehehe.

Zuhair tidur. Paman Amin ltk songkok kat zuhair.

Zuhair dgn nenek Dewi dan sepupu2 abahnye.

Yang budak pompuan baju purple tuh sepupu Zuhair.
Zuhair ku sayang. Ade rupe mama tak ?

Zuhair dgn Mak Uda Intan, Pak uda Hatta , abg Khairun dan Kak Ira kat rumah atok .
Dgn Pak Alang Ghaffar. Zuhair tak senyum sebab pak alang angkat masa zuhair tgh tidur.

Wednesday, August 5, 2009

Back to work !!!!!!

Salam ,
Dah 2 bulan lebih tak tulis ape2 kat sini. Baru je masuk kerja lebih kurang 3 minggu. Otak pun masih konpius2 lagi sebab naik kerja as position baru. Anyway .. citer pasal baby Zuhair .. sekarang nih die dah pandai borak. hheehehehe. best borak ngan die .. dah panjang dah borak nye. dulu kalu bercakap dgn die pun.. die reply setakat sepatah dua patah .. lepas tuh die senyap .. tenung kite.. sekarang nih .. mcm bersambung2 borak nye.. lepas mama cakap .. zuhair sambung .. mama cakap lagi.. zuhair pun cakap jugak.. lps tuh die gelak.. mama pun gelak jugak ..heheheh.
Berat Zuhair dah 4.6kg ms checkup 2 bulan . next week die masuk 3 bulan tak tahu lah berat die berapa ... mungkin almost to 6kg. sekang nih angkat die lama2 dah penat dah. Ni nak letak siket gambar2 zuhair yg dulu2. enjoy !!!!! Harap maaf , gambar tak ikut turutan ye.




Zuhair tidur ngan abah .

Gambar sehari selepas die dicukur botak oleh abah nya.


Masa hari majlis cukur jambul. gambar sebelum dibotak kan. Gambar sepanjang majlis takde sebab dirakam dalam video cam.


Gambar terbaru zuhair 2..3 hari lepas. Suke tengok die tidur. Setenang nama nye.Moga anak mama menjadi insan yg cemerlang, gemilang dan terbilang. Ameen.



Wednesday, June 10, 2009

Zuhair nak tidur lah.

Video ni amek masa Zuhair nak tidur . Takde orang agah die pun.. mmg sebelum die tidur.. die mimpi2 cam nih lah .

video

Thursday, May 28, 2009

INTRODUCING .... ZUHAIR BIN NAIMI KHAFEZ

Salam ..
Introducing our bundle of joy , Zuhair bin Naimi Khafez. Is born on 12th May (seminggu awal dari birthday mama die). Berat die 2.62 kg. Ni nak letak gambau je nih .. next time kite citer pasal baby. Cube tgk ikut muka sape ... rase nye banyak ikut muka abah die.







Sunday, May 10, 2009

TERIMA KASIH

Salam
Hari ini kandungan mama dah masuk 38 minggu 1 hari. Esok last chance mama punye scan untuk tengok uri berubah ke tak? Kalau tak berubah, then mama punye operation dah set pada 12hb (Selasa) kul 9 pagi . Esok lps scan , mama akan dibawa melalui ambulance ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang. Kalau ikut tarikh scan tuh, makna nye tinggal 2 hari je.. mama akan bertemu ngan buah hati mama dalam perut nih. Tak sabar rase nya nak tgk dan pegang baby sendiri. Selama ni asyik tengok pergerakan baby kat perut je.. dalam masa 2 hari lagi , insya-Allah mama dah buleh peluk sendiri anak mama. dah buleh cium2 dan gomol2 die. Eiii...Geram geram..
Dikesempatan ini mama nak ucapkan terima kasih kepada beberapa individu yg teristimewa dalam hidup mama.
1. Suami ku : Abah .. Terima kasih yg tak terhingga atas segala pengorbanan, kesabaran, cinta dan kasih sayang yg dicurahkan selama ni. Selama sebulan lebih mama di hospital, abah terpaksa menjalani hidup sendiri, mengambil tugas mama di rumah, melawat mama di hospital hampir setiap hari, tidak putus doa abah untuk mama dan baby. mama terlalu bersyukur atas jodoh ini. Tiada kata yg mampu mama ucapkan utk menggambarkan perasaan cinta dan sayang mama pada abah. Hanya usaha dan doa yg mampu mama buat dan pohon semoga jodoh kite berkekalan hingga ke syurga Allah. Amin

2. Ayah & mak uda : Terima kasih atas segalanya. Sampai akhir hayat pun siti takkan dpt membalas jasa ayah dan mak uda membesarkan siti. Terima kasih atas doa yg tak pernah lekang dari bibir ayah dan makuda utk kebahagiaan anak2 dunia dan akhirat.

3. Mak : Terima kasih atas penerimaan mak terhadap siti bukan sebagai menantu tetapi dianggap sebagai anak sendiri. Segala teguran dan tunjuk ajar mak akan siti gunakan utk mengharungi kehidupan rumah tangga bersama Apis dan bakal cucu2 mak nanti.

4. Adik beradik ku : Terima kasih atas segala curahan kasih sayang sebagai abang2 dan adik2 kepada siti. Semoga hubungan rapat antara kite sumer berkekalan.

5. Ipar duai : Terima kasih kerana menjadi ahli keluarga yg begitu supporting dan menerima siti dgn baik.

6. Rakan2 sepejabat : 1st nak mintak maaf pada sape2 yg terpaksa mengambil alih tugas saya di opis sewaktu ketiadaaan saya. Terima kasih kerana mendoakan kesejahteraan saya dan baby.

7. Rakan taulan dan sedara mara : Terima kasih atas doa kalian untuk kesejahteraan saya dan baby. Hanya Allah saje yg mampu membalas nya .

Terima kasih pada sesiapa yg melawat saya di Hospital Banting, Mimie .. thanks for kuih lompang. Dikesempatan ini juga saya nak memohon maaf atas segala salah dah silap. Halalkan yg terlebih dan terkurang . Akhir sekali , tolong titipkan doa semoga Allah permudahkan proses kelahiran bayi mama nih dan semoga sumer nye berjalan lancar . ( I'm still praying to have a normal birth) .